• No products in the cart.
Share:

M

eso, u ovom slučaju teleće meso ( može i piletina, janjetina…) narežite na komade, natrljajte začine sol, papar, Vegeta (može i neki drugi po želji).Ostaviti u hladnjaku barem sat-dva. Krumpir, kapulu, mrkvu ogulite narežite na četvrtine začinite sol, papar ,Vegeta (može i neke druge po želji). Meso posložite na okruglu tepsiju, zatim dodajte krumpir, kapulu, mrkvu, sve skupa prelijte biljnim uljem i stavite dvije žlice svinjske masti.

U međuvremenu Vam bolja polovica🙂 napravi puno žara, kojeg razgrnite stavite tepsiju i pokrijete pekom, zatim vratite zar na peku. Održite vatru sa strane za kasnije dodati zar. Nakon 40-45 minuta otvorite peku i meso podignite na krumpire. Vratite peku na tepsiju i dodati josi zara. Ostaviti 20-25 minuta ovisno o jačini žara. Ponovno otvorite preokrenite meso na drugu stranu vratite peku još 10 minuta. Najbolje poslužiti sa sezonskom salatom ovisno o godišnjem dobu.

Glavni sastojci:

  • 3.5 kg teletine
  • 3.0 kg krumpir
  • 3  glavice luka(kapula)
  • 3-4 mrkve

Ostali sastojci:

  • začini: sol, papar, Vegeta 
  • Povrće za sezonsku salatu
Potrebno vremena: 2 sataPotrebno vremena: 2 sata
Zahtjevnost: Iskusni kuharZahtjevnost: Iskusni kuhar
Količina: 8 osobaKoličina: 8 osoba

Join Our Email List

Become the Steak Expert