M
eso, u ovom slučaju teleće meso ( može i piletina, janjetina…) narežite na komade, natrljajte začine sol, papar, Vegeta (može i neki drugi po želji).Ostaviti u hladnjaku barem sat-dva. Krumpir, kapulu, mrkvu ogulite narežite na četvrtine začinite sol, papar ,Vegeta (može i neke druge po želji). Meso posložite na okruglu tepsiju, zatim dodajte krumpir, kapulu, mrkvu, sve skupa prelijte biljnim uljem i stavite dvije žlice svinjske masti.
U međuvremenu Vam bolja polovica🙂 napravi puno žara, kojeg razgrnite stavite tepsiju i pokrijete pekom, zatim vratite zar na peku. Održite vatru sa strane za kasnije dodati zar. Nakon 40-45 minuta otvorite peku i meso podignite na krumpire. Vratite peku na tepsiju i dodati josi zara. Ostaviti 20-25 minuta ovisno o jačini žara. Ponovno otvorite preokrenite meso na drugu stranu vratite peku još 10 minuta. Najbolje poslužiti sa sezonskom salatom ovisno o godišnjem dobu.
Glavni sastojci:
- 3.5 kg teletine
- 3.0 kg krumpir
- 3 glavice luka(kapula)
- 3-4 mrkve
Ostali sastojci:
- začini: sol, papar, Vegeta
- Povrće za sezonsku salatu